БРАЌАР ВЕБ-СТРАНИ

За да пристапите на кешираната страница, во полето за пребарување, внесете ја адресата на страницата и одберете услуга


ШТО Е СЛУЧАЈ?

Кеш на страница - копија од документите за сајтови од одреден број (обично од последната посета од роботот за пребарување),кои се зачувани во бази на податоци (сервери) пребарувачи. Доколку е потребно, можете брзо да пристапите до веб-страницата користејќи ја нашата услуга.


Google

Мегакорпорација, капацитет на сервери кои имаат способност постојано да го скенираат Интернет за нови страници и промени на старите.


Google (само текст)

Google ги поддржува вашите страници на страницата во случај изворниот материјал да стане недостапен.


Web.Archive

Бесплатна услуга за пребарување архивски копии на сајтови , основана во 1996 година во Сан Франциско од Брустер Кил.

View cached pages

Кеш на сајтови е достапен за сите

Пребарувачите имаат едно заедничко ограничување: можете да го видите само најновото време од зачуваните верзии на страната.


Yandex

Кеш Yandex многу помали, па затоа вреди да се бараат главно слики од голем, висок сообраќај c голем сообраќај


Yahoo

Методот минус е дека yahoo кешот нема да биде зачуван засекогаш, како во случајот со веб-архива.


Bing

Добивањето на кешот од страница на веб-страницата од пребарувачот за bing не е тешко и брзо.

Како да гледате кеширани страници?

Кеширањето активно се користи од страна на сите популарни пребарувачи. Значи, за да го видите кешот на страницата, треба да извршите 3 едноставни чекори

Service Browser Cached Pages

Наведете url

Името на сајтот мора да започне со http или https

Изберете систем

Изберете пребарувач од листата

Прикажи резултат

Во прозорецот што се отвора, погледнете го резултатот од работата