WEB Archive Machine Преглед

За да пристапите до зачуваната страница, внесете ја адресата на веб-страницата во лентата за пребарување и изберете ја Веб.Архива


archive cached pages

The Internet Archive Wayback Machine

Најстарата веб-архива, прави копии од сајтови од 1996 година. Во автоматски режим, во одредени интервали, што ви овозможува да ја видите историјата на промени на страницата.

Брустер Кале отвори непрофитна организација, која сега се нарекува архива на Интернет. Компанијата собира копии од веб-страници, видеа, графики, аудио снимки, софтвер. Собраниот материјал е архивиран, и секој може да добие бесплатен пристап до него.

Интернет Archive Wayback Machine поддржува неколку API-ја, особено JSON API, кој им овозможува на програмерите да креираат апликации кои извлекуваат податоци од оваа архива. Ако само сакате да го видите последниот зачуван во кеширана копија на Google webpage, можете да кликнете на датумот на на врвот на архивската страница. Ако ви треба постара копија, можете да одберете една година и да кликнете на датум во календарот за да ја видите веб-страницата како што изгледаше на тој датум.

Како да ја користите услугата


Service Browser Cached Pages

Наведете url

Името на сајтот мора да започне со http или https

Изберете систем

Изберете пребарувач од листата

Прикажи резултат

Во прозорецот што се отвора, погледнете го резултатот од работата