GOOGLE КЕШИРАНИ СТРАНИЦИ

За да пристапите до зачуваната страница, внесете ја адресата на страницата во лентата за пребарување и одберете Google услуга


google cached pages

Кешот на Google држи сè

Google специјално ги зачувува текстовите на сите веб-страници, така што луѓето можат да ги видат ако сајтот е недостапен.

За да ја видите верзијата на страницата од кешот на Google треба да биде во полето за адреса за да напишете: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:https://www.facebook.com/rozetka.ua. Каде https://www.facebook.com/rozetka.ua потребно е да ја замени адресата на посакуваната веб-страница. Како резултат на тоа, добиваме "слика" на страницата направена од Google на одреден датум.

Сопствениците на ресурси на глобалниот Интернет треба да знаат дека кешот на сајтови на Google е доброволен систем. Ако треба да ги исклучите сите страници од вашиот портал од листата на зачувани страници, можете да забраните да снимате фотографии. За да го направите ова, додадете мета таг на страната:

<meta name="robots" content="noarchive" >
или да дозволите кеширање е можно во канцеларијата, ако имате соодветна сметка. Упатство PDF

Како да ја користите услугата


Service Browser Cached Pages

Наведете url

Името на сајтот мора да започне со http или https

Изберете систем

Изберете пребарувач од листата

Прикажи резултат

Во прозорецот што се отвора, погледнете го резултатот од работата